HTML

Bevándorlók - mellettünk

Magyarországra érkező bevándorlók életéről: hogyan főznek, miként őrzik kultúrájukat, hogy látnak minket, egyáltalán: hogy érzik magukat?

Írj és nyerj!

Írd meg te is élményeidet bevándorlókkal kapcsolatos élményeidet, és nyerj utazást! Részletek

Friss topikok

  • benjamin5: Örülök hogy megtaláltam ezt a blogot.:) (2011.12.02. 17:33) Kis hazánk és a bevándorlók
  • orsful: Egyszerűen taszító az írása. A bejegyzés pedig csapongó és stílustalan. Nem is tudom, hogy szánom ... (2011.11.23. 13:28) Bevándorlók mellettünk.
  • Akszin: @volánrulz: ????????, Van x számú bevándorló. Abból y számú simán beilleszkedik , n számú meg nem ... (2011.02.23. 23:34) Bevándorlók mellett

Tudással egy toleránsabb társadalomért

2011.02.23. 10:05 rrrrrr86

Magvas vita

Címkék: bevandorlok mellettunk

A Magyar Tudományos Akadémián valódi szellemi pezsgés fogadta az újságírót: Konzervatív politológusok, jogtudósok, vallásos és vallástalan civilek ismerkedtek itt a katolikus tanok, és a kapitalizmus közös gyújtópontjaival.

Az ebédszünetben egy jól szituált, hatvanas úriember udvariasan megkérdezte tőle, hogy milyen minőségben van jelen. Amikor felfedte a kilétét, a férfi eltorzult arccal kérdezte:mit keres itt egy nyíltan balliberális orgánum, egy szócső? Lehet hogy az újság elkötelezett, de elég nyitott és elfogulatlan ahhoz, hogy hírt adjon az eseményről, válaszolta nyugodtan az újságíró. A Magyar Fórumnak lenne létjogosultsága erre - sziszegte a férfi. A Csurka István által életben tartott, kirekesztő, antiszemita lózungokat ismétlő pártperiodikára gondolt?- kérdezte a lány, mire az öltönyösnél átszakadt a gát, csak úgy repkedtek a talajgyökeres magyar panelek, a zsidógyűlölet ókori történetekkel való legitimálása. Zsidó barátaim szintén magyarnak tekintik magukat- jegyezte meg halkan az újságíró. Fény derült az igazságra, nem Csurka István a kirekesztő, hanem maga-replikázott a férfi mosolyogva. Arca elégedettséget tükrözött.

 A lány megborzongott, de nem vágott vissza. Szemeit szomorúan futtatta végig az Akadémia patinás termén. Nem volt naív, tudta, hogy az ilyesfajta nézetek nem szűkíthetőek le helyrajzi, szociológiai kategóriákra. Mégis meglepték az imént hallottak. Eszébe jutott, hogy „Magyarországon nincsenek neonácik”. Csupán veszélyes magyarkodók.

Csurka Istvánról azóta egyre kevesebb szó esik, legfeljebb készülőben lévő drámája kapcsán merül fel itt-ott a neve. Bekerült viszont a parlamentben egy nyíltan „kipázó”, antiszemitizmusáról ismert szerveződés, amely tevékenységével táptalajt biztosít a „szalon-antiszemitizmus” közbeszédbe való beépüléséhez. A „pirézek” utálatán edződött magyar társadalom ingerküszöbe pedig szép lassan egyre inkább kitolódik..

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mellettunk.blog.hu/api/trackback/id/tr832682637

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása