HTML

Bevándorlók - mellettünk

Magyarországra érkező bevándorlók életéről: hogyan főznek, miként őrzik kultúrájukat, hogy látnak minket, egyáltalán: hogy érzik magukat?

Írj és nyerj!

Írd meg te is élményeidet bevándorlókkal kapcsolatos élményeidet, és nyerj utazást! Részletek

Friss topikok

  • benjamin5: Örülök hogy megtaláltam ezt a blogot.:) (2011.12.02. 17:33) Kis hazánk és a bevándorlók
  • orsful: Egyszerűen taszító az írása. A bejegyzés pedig csapongó és stílustalan. Nem is tudom, hogy szánom ... (2011.11.23. 13:28) Bevándorlók mellettünk.
  • Akszin: @volánrulz: ????????, Van x számú bevándorló. Abból y számú simán beilleszkedik , n számú meg nem ... (2011.02.23. 23:34) Bevándorlók mellett

Tudással egy toleránsabb társadalomért

2011.11.28. 17:55 grgrgr999

Itt az orosz, hol az orosz, mégsem orosz

Címkék: bevandorlok mellettunk

 Tegnap új lakótársat kaptam. Egy orosz lány, aki mégsem az. Valamilyen kimondhatatlan kisebbséghez tartozik, akik főleg Moszkvától kelet élnek, pár száz km-re a fővárostól. Az ELTE-re jár magyar szakra, egész jól beszél más most magyarul, tényleg figyelemre méltó, hogy milyen rövid idő alatt megtanulta a nem éppen könnyű nyelvünket. Persze rögtön a vodkára terelődött a szó, 24 éves létére egyetlen egyszer ivott igazi orosz vodkát, két napig volt utána másnapos egyetlen felestől, soha többé nem is akar inni belőle :D de megígérte, hogy majd hoz kóstolót, ha haza megy. this is a begining of a very good friendship :D

elgondolkodtatott, hogy mi vezet rá valakit, hogy magyarul tanuljon. Mondta, hogy ő úgy érkezett Magyarországra, hogy még soha korábban nem járt itt, nem ismerte akkor még a nyelvet sem, egyszerűen csak érdekelte. az is különösen érdekes, hogy tanulás közben először lefordítja a magyar szöveget oroszra és onnan a saját anyanyelvére, aminek valami más, kimondhatatlan neve van. ergo, amíg én egy mondatot fél óra alatt a fejembe vések, addig ő 3 nyelven feldolgozza és megtanulja. bámulatos. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mellettunk.blog.hu/api/trackback/id/tr673419866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása