HTML

Bevándorlók - mellettünk

Magyarországra érkező bevándorlók életéről: hogyan főznek, miként őrzik kultúrájukat, hogy látnak minket, egyáltalán: hogy érzik magukat?

Írj és nyerj!

Írd meg te is élményeidet bevándorlókkal kapcsolatos élményeidet, és nyerj utazást! Részletek

Friss topikok

  • benjamin5: Örülök hogy megtaláltam ezt a blogot.:) (2011.12.02. 17:33) Kis hazánk és a bevándorlók
  • orsful: Egyszerűen taszító az írása. A bejegyzés pedig csapongó és stílustalan. Nem is tudom, hogy szánom ... (2011.11.23. 13:28) Bevándorlók mellettünk.
  • Akszin: @volánrulz: ????????, Van x számú bevándorló. Abból y számú simán beilleszkedik , n számú meg nem ... (2011.02.23. 23:34) Bevándorlók mellett

Tudással egy toleránsabb társadalomért

2011.02.09. 17:07 borbasnorbi

Iskola, tanévnyitó

Címkék: bevandorlok mellettunk

Szinte mindennapos dolog szeptemberben az iskolai tanévnyitón, hogy beiratkozik iskolátokba egy vagy esetleg több olyan gyermek, aki más országból származik, de valamilyen oknál fogva hazánkban kell élnie.

Honnan jött? Miért jött?

Legelső találkozásom egy "bevándorlóval", még általános iskolában történt. Beiratkozott 6.-ban egy román fiú, és velünk együtt elvégezte az iskolát. Sokszor tanakodtam vajon miért jött Magyarországra, de valamelyik nap fellállt és elmondta az okot.

Romániában nehéz volt az élet. Magas adók miatt szüleim nem tudtak annyi pénzt keresni, hogy fenntartsanak egy háztartást és több család összefogott, és együtt laktunk. Mikor gondolkodtak hol éljünk, gondoltam mondom menjünk a magyarokhoz, mert egy közelebb van a nyugati országokhoz, kettő, megtalálható benne a keleti életérzés is.

Helyzetüket tekintve nem valami rózsás a helyzet szerintem, mert az emberek kívülállókként tekintik, és akár évek múltán is az idegent látják meg bennük. Szerintem sokat tanulhatunk tőlük, de legfőképp a nemzeten belüli összefogást. Tanulhatunk kultúrájukból, életmódjukat is megismerhetjük.

További véleményeket olvashatsz a Bevándorlók – Mellettünk blogon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mellettunk.blog.hu/api/trackback/id/tr722650709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása